Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Τι μας προσφέρει το μοσχαρίσιο κρέας


Το κρέας είναι απαραίτητο για την κάλυψη ενός μεγάλου μέρους αναγκών του οργανισμού σε πρωτεϊνες, σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο και βιταμίνες της ομάδας Β, με κυριότερες τις Β12 - που συμμετέχει στη δημιουργία της αιμοσφαιρίνης - και Β9.
Οι πρωτεϊνες είναι άκρως απαραίτητες στον οργανισμό.Στη φάση της, για παράδειγμα, καλύπτουν διάφορους βασικούς ρόλους όπως η δημιουργία των οστών και του δέρματοσ, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, κλπ. Σε μεγαλύτερες ηλικίες οι πρωτεϊνες ανανεώνουν το μυϊκό ιστό και στην περίπτωση των αθλητών επιδιορθώνουν τους μυϊκους μικροτραυματισμούς.
Ο σίδηρος συμβάλλει στη δημιουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων μέσω της αιμοσφαιρίνης, καθώς και στους μηχανισμούς οξυγόνωσης, του οργανισμού. Το κρέας είναι απαραίτητο για την κάλυψη των αναγκών σε σίδηρο. Ο σίδηρος του μοσχαρίσιου κρέατος έχει εξαιρετική απορρόφηση: 20 με 25%. Η περιεκτικότητα του μοσχαρίσιου κρέατος σε σίδηρο είναι τουλάχιστων 2πλάσια, έναντι των λευκών κρεάτων ή των ψαριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου