Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Κοτόπιτα

kotopita-11-12

SAM_1142b

ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο
  • 1 πακέτο από οποιοδήποτε έτοιμο χωριάτικο φύλλο της αρεσκείας σας ή σφολιάτα ή Ζύμη για χωριάτικο φύλλο αν θέλετε να το φτιάξετε εσείς
  • 1 φλ. ελαιόλαδο ή φυτίνη για την επάλειψη των φύλλων ή και τα δύο μαζί, μισό μισό.
Για την γέμιση
  • 2-3 κ. σούπας ελαιόλαδο μαζί με 1 κ. σούπας φυτίνη
  • 1 κοτόπουλο
  • 4 κρεμμύδια
  • 1/2 φλ. χυλοπιτάκι
  • 1/2 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και την φυτίνη. Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο και το σωτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε ζεστό νερό για να βράσει το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι. Θέλουμε όταν βράσει, να έχει μείνει τρία δάχτυλα ζωμός
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε κομμάτια. Μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, ξεκοκκαλίζουμε το κοτόπουλο, πετάμε την πέτσα και το κόβουμε σε κομματάκια. Προσθέτουμε την πιπεριά.
Μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια, τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα, μαζί με τον ελάχιστο ζωμό που έχει μείνει. Στίβουμε μερικές σταγόνες λεμόνι. Συμπληρώνουμε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες.
Αλείφουμε το ταψί με λάδι ή φυτίνη και στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω, βουτυρώνοντάς τα ανάμεσα. Στρώνουμε την γέμιση. Σκεπάζουμε με τα άλλα μισά φύλλα, βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ανάμεσα. Βουτυρώνουμε και την επιφάνεια της πίτας. Την χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε στους 180 C περίπου μια ώρα, ανάλογα τον φούρνο, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου