Σαλάτα με ψητά παντζάρια και ξηρούς καρπούς
Υλικά:
• 1 κιλό παντζάρια
• 50 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
• 50 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα ωμά
• αλάτι
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 4 κ.σ ελαιόλαδο
• 2 κ.σ μαϊντανό
• 3 κ.σ ξύδι
Εκτέλεση:
1) Πλένετε και αλατίζετε τα παντζάρια. Τα τυλίγετε σε λαδόκολλα και τα ψήνετε
στο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 180οC.
2) Στη συνέχεια καθαρίζετε και κόβετε τα παντζάρια σε λεπτές φέτες.
3) Προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς, τον μαϊντανό και σε ένα μικρό μπολ
αναμειγνύετε το λάδι, το ξύδι και το σκόρδο και περιχύνετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου