Η σάλτσα αυτή είναι πολύ, γνωστή & γευστική, συνδυάζεται με πολλές σαλάτες, ακόμα και σε χωριάτικη σαλάτα. Το χαρακτηριστικό της σαλάτας αυτής είναι η ανάμιξη κόκκινου και λευκού ξυδιού για να γίνει πιο έντονη αλλά παράλληλα και ισοζυγισμένη. Λαχανικά μπορούν να μπουν στη σάλτσα αυτή κομμένα σε μικρούς κύβους για να εμπλουτίσουν τη σάλτσα. Επίσης και τα αρωματικά είναι απαραίτητα, όπως μαϊντανό, δυόσμος, βασιλικός, φρέσκια ρίγανη, θυμάρι κ α.
Υλικά
1 /2 φλ ηλιέλαιο
1/2 φλ ελαιόλαδο
1/4 φλ λευκό ξύδι
2 κ σ κόκκινο ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κ σ μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ σ ψιλοκομμένο κόκκινο πιπέρι
2 κ σ μουστάρδα
1 κ κι μέλι
1 κ κι αλάτι
1/4 κ κι ρίγανη
1/4 κ κι σουμάκι
½ κ κι μέλι Λίγη σκόνη καυτερής πιπεριάς
1 /2 φλ ηλιέλαιο
1/2 φλ ελαιόλαδο
1/4 φλ λευκό ξύδι
2 κ σ κόκκινο ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κ σ μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ σ ψιλοκομμένο κόκκινο πιπέρι
2 κ σ μουστάρδα
1 κ κι μέλι
1 κ κι αλάτι
1/4 κ κι ρίγανη
1/4 κ κι σουμάκι
½ κ κι μέλι Λίγη σκόνη καυτερής πιπεριάς
Μέθοδος παρασκευής
Ψιλοκομμένα αρωματικά της επιλογής σας.
Βάζουμε σε ένα μπολ το λευκό και κόκκινο ξύδι, τη μουστάρδα, προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο & ηλιέλαιο ανακατεύοντας ταυτόχρονα, με ένα σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Μπορούμε να την βάλουμε σε μία μπουκάλα και να τη φυλάξουμε στο ψυγείο η σε δροσερό μέρος.
Ψιλοκομμένα αρωματικά της επιλογής σας.
Βάζουμε σε ένα μπολ το λευκό και κόκκινο ξύδι, τη μουστάρδα, προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο & ηλιέλαιο ανακατεύοντας ταυτόχρονα, με ένα σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Μπορούμε να την βάλουμε σε μία μπουκάλα και να τη φυλάξουμε στο ψυγείο η σε δροσερό μέρος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου