Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Μαλακά μπισκότα με φουντούκια και μπανάνα


ΒΑΣΗ ΚΟΝΤΙΝΟ 
Υλικά: 125 γρ. κόκκινη φαρίνα
100 γρ. φουντούκια
100 γρ. ζάχαρη άχνη
70 γρ. μαργαρίνη
1 αυγό
1 μεγάλη μπανάνα
1 βανίλια
1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
Αλέθουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ και μαλακώνουμε τη μαργαρίνη στο φούρνο μικροκυμάτων. Λυώνουμε τη μπανάνα με το πηρούνι και την ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη και την άχνη. Δουλεύοντας το μίγμα με τον αυγοδάρτη προσθέτουμε το αυγό, τα φουντούκια, τη φαρίνα, το μπέικιν και τη βανίλια.
Βάζουμε μικρές κουταλιές από το μίγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Φροντίζουμε να αφήσουμε κενό ανάμεσα στα κομμάτια της ζύμης, γιατί τα μπισκότα απλώνουν με το ψήσιμο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, για 15΄ περίπου. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί.
ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΚΟΝΤΙΝΟ
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου