Υλικά
- 500 γρ φιλέτα καπόνι
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 200 γρ ώριμες ντομάτες
- 4 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 πορτοκάλι
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
- Πλύντε τα φιλέτα του ψαριού και στεγνώστε τα απαλά.Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και ψιλοκόψτε το. Ξεφλουδίστε το σκόρδο και λιώστε το ελαφρώς.Ζεματίστε τις ντομάτες σε νερό που βράζει, για 2-3 λεπτά, στραγγίστε τις και αφαιρέστε τη φλούδα, τους σπόρους και το υγρό τους; κόψτε τις ντομάτες σε λωρίδες.Πλύντε το μαϊντανό, στεγνώστε τον απαλά και ψιλοκόψτε τον.Ρίξτε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήστε να μαραθούν ελαφρώς.Προσθέστε μερικές λωρίδες ντομάτα, λίγο μαϊντανό, το λευκό κρασί και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Αφήστε να πάρει βράση και μαγειρέψτε για περίπου 6 λεπτά, με σκεπασμένο τηγάνι.Περάστε τη σάλτσα στο μύλο και ρίξτε την σε ένα ταψί.Ξεφλουδίστε το πορτοκάλι, χωρίστε τις φέτες, ξεφλουδίστε τις και αφαιρέστε τους σπόρους; κόψτε το πορτοκάλι πάνω από ένα βαθύ πιάτο, ώστε να πέσει εκεί ο χυμός πορτοκαλιού, που θα χρησιμοποιήσετε για να βρέξετε το ψάρι.Βάλτε αλάτι και πιπέρι στα φιλέτα του ψαριού και τοποθετήστε τα στο ταψί με τη σάλτσα. Προσθέστε τις φέτες του πορτοκαλιού και τις υπόλοιπες λωρίδες ντομάτας και βρέξτε με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το χυμό πορτοκαλιού .Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ° C για 8-10 λεπτά.Σερβίρετε το ψάρι καπόνι με πορτοκάλι ζεστό, αφού το πασπαλίσετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό!
Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016
Ψάρι καπόνι με πορτοκάλι
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου