Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Εύκολος χαλβάς με κακάο,


xalvas-kakao
Υλικά 
  • 3/4 του ποτηριού ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο (φουσκωτές)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση συνταγής:
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα.
Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό με τη ζάχαρη. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε το σιμιγδάλι στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να ξανθίσει. Προσθέτουμε την κανέλα και το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Έπειτα αδειάζουμε το μπολ με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη  θερμοκρασία. Ανακατεύουμε χωρίς παύση μέχρι να πιει τα υγρά του και να δέσει ο χαλβάς.
Μόλις δέσει το βάζουμε σε μια φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο ή λιωμένη κουβερτούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου