Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Κιμαλίδικο Κωνσταντινοπολίτικο

ΥΛΙΚΑ

1 κιλο κιμα (μοσχαρισιο)
400γρ κασσερι σε φετες
 1 μετριο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενες
1 φρατζολα ψωμι η ψωμι του τοστ
1/2 κιλο ντοματες
5 αυγα 
λιγο δυοσμο ψιλοκομμενο
αλατι 
πιπερι
κανελλα
μοσχοκαρυδο
λιγη ζαχαρη
2 φλυτσ  καφε ελαιολαδο





ΕΚΤΕΛΕΣΗ


 Σ ενα μπωλ αναμειγνυω τον κιμα ,το κρεμμυδι , το σκορδο, 1 φλυτσ  του καφε λαδι, 2 αυγα, 3-4 φετες ψωμι μουλιασμενο σε νερο η κρασι, αλατι, πιπερι, καννελα, μοσχοκαρυδο και δυοσμο.
 Αλειψω ενα ταψι με 1 φλυτσ  του καφε λαδι και  στρωνω τις φετες του ψωμιου ωστε να καλυφθει ολη η επιφανεια, στρωνω το μιγμα του κιμα  πανω απο τις φετες του ψωμιου και πανω απο τον κιμα στρωνω τις ντοματες.Ριχνω λιγο αλατι , λιγη ζαχαρι και μοσχοκαρυδο.
Καλυπτω με κασσερι ολη την επιφανια του φαγητου,  χτυπω 3 αυγα και περιχυνω το φαγητο. 
 Αλατιζω και ψηνω σε προθερμασμενω φουρνο στους 180 βαθμους  με αερα για μια ωρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου