Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Βάφλες (ζύμη και ψήσιμο)


ΨΗΜΜΕΝΗ
ΕΤΟΙΜΗ ΖΥΜΗΥλικά: 120 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
4 βανίλιες
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
250 ml γάλα 

Χτυπάμε μαζί τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
ΚΑΙ ΓΑΛΑΑνακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ, εναλλάξ με το γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε έναν αφράτο, παχύρρευστο χυλό.
Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα και βάζουμε στο κέντρο ένα κομματάκι μαργαρίνη. Ρίχνουμε, με σταθερό χέρι και ομοιόμορφα, μια κουτάλα χυλό.

Ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευής για το ψήσιμο της βάφλας.

ΔΟΣΗΒγάζουμε τη βάφλα σε πιάτο και την τρώμε σκέτη οι μεγάλοι …
με μαρμελάδα οι μεσαίοι …
και, φυσικά, με πραλίνα οι μικροί …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου