Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Φρέσκια Λεμονάδα!


Διαλέγουμε μια όμορφη κανάτα και χαμηλά φαρδιά ποτήρια και σερβίρουμε τη λεμονάδα μας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας!
Τι χρειαζόμαστε λοιπόν:
  • 200 ml νερό
  • 500 γρ ζάχαρη
  • 500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό καλοκαιρινών λεμονιών καλοσουρωμένο
  • φύλλα δυόσμο ή λουίζας αποξηραμένα
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη ώσπου να λιώσει τελείως και 7 λεπτά επιπλέον. Αποσύρουμε από τη θερμοκρασία και αφήνουμε το υγρό να κρυώσει εντελώς. Αν βιαζόμαστε τον τοποθετούμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και παρακολουθούμε ώσπου να έχει θερμοκρασία δωματίου. Σιγά σιγά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά δημιουργώντας συμπυκνωμένο χυμό τον οποίο διατηρούμε στο ψυγείο σε καθαρό αποστειρωμένο σκεύος. Για να σερβίρουμε τη λεμονάδα μας ανακινούμε κάθε φορά το σκεύος του συμπυκνωμένου χυμού και αραιώνουμε με παγωμένο νερό (1/3 χυμό – 2/3 νερό). Ανακατεύουμε και προσθέτουμε παγάκια και φύλα δυόσμου ή λουίζας για επιπλέον άρωμα! Μπορείτε να αντικαταστήσετε μια μικρή ποσότητα νερού (στην κάθε λεμονάδα) με ανθρακούχο νερό κι έχετε μια αφρίζουσα δροσιστική λεμονάδα. Στην υγειά μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου