Κέικ καρύδα σοκολάτα με stevia emoticon heart
200 gr. στραγγιστό γιαούρτι 2%
70 ml. σησαμέλαιο
5 κ.σ. stevia κρυσταλική...
4 κ.σ. γάλα 2%
80 gr. ινδοκάρυδο
220 gr. αλεύρι φαρίνα ολικής
1 κ.σ. baking powder
¼ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
2 βανίλιες (κάψουλες)
2 κ.σ . κακάο
200 gr. στραγγιστό γιαούρτι 2%
70 ml. σησαμέλαιο
5 κ.σ. stevia κρυσταλική...
4 κ.σ. γάλα 2%
80 gr. ινδοκάρυδο
220 gr. αλεύρι φαρίνα ολικής
1 κ.σ. baking powder
¼ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
2 βανίλιες (κάψουλες)
2 κ.σ . κακάο
Γλάσο λεμονιού emoticon heart
4 κ.σ. stevia
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
ινδοκάρυδο
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σησαμέλαιο, την stevia, την βανίλια, το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και το κακάο. Προσθέτουμε την καρύδα και ελάχιστο αλάτι.
Προσθέτουμε στο μείγμα, το αλεύρι και το banikg powder, τα οποία έχουμε κοσκινίσει.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα ψησίματος για κέικ.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν το κέικ έχει ψηθεί.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κατόπιν ξεφορμάρουμε.
Ανακατεύουμε την stevia με το λεμόνι.
Περιχύνουμε με το γλάσο και πασπαλίζουμε με επιπλέον καρύδα!
4 κ.σ. stevia
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
ινδοκάρυδο
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σησαμέλαιο, την stevia, την βανίλια, το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και το κακάο. Προσθέτουμε την καρύδα και ελάχιστο αλάτι.
Προσθέτουμε στο μείγμα, το αλεύρι και το banikg powder, τα οποία έχουμε κοσκινίσει.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα ψησίματος για κέικ.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν το κέικ έχει ψηθεί.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κατόπιν ξεφορμάρουμε.
Ανακατεύουμε την stevia με το λεμόνι.
Περιχύνουμε με το γλάσο και πασπαλίζουμε με επιπλέον καρύδα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου