Σαλάτα με άγρια χόρτα ζακυνθινό λαδοτύρι και ξερά σύκα .
Υλικά για 6 άτομα
400 γρ . βρούβες...
1 ματσάκι άγρια ρόκα
1 ματσάκι μυρώνια
200 γρ σταμναγκάθι
1 μικρό κουνουπίδι σε μπουκετάκια
1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο ζουλιέν
2 κ.σ σταφίδες ξανθές
6 σύκα ξερά σε φετάκια
1 φλ. λαδοτύρι Ζακύνθου σε κυβάκια
Για την βινεγκρετ :
1/2 φλιτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
4 κ.σ ξύδι
1 κ.σ μουστάρδα
1 κ.σ μαρμελάδα σύκο
χονδρό αλάτι
Υλικά για 6 άτομα
400 γρ . βρούβες...
1 ματσάκι άγρια ρόκα
1 ματσάκι μυρώνια
200 γρ σταμναγκάθι
1 μικρό κουνουπίδι σε μπουκετάκια
1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο ζουλιέν
2 κ.σ σταφίδες ξανθές
6 σύκα ξερά σε φετάκια
1 φλ. λαδοτύρι Ζακύνθου σε κυβάκια
Για την βινεγκρετ :
1/2 φλιτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
4 κ.σ ξύδι
1 κ.σ μουστάρδα
1 κ.σ μαρμελάδα σύκο
χονδρό αλάτι
Εκτέλεση :
Σαλάτα : πλένουμε σχολαστικά τα χορταρικά , τα στραγγίζουμε καλά στο σουρωτήρι και τα βάζουμε ανακατεμένα σε μια βαθιά πιατέλα . Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματάμε το κουνουπίδι για 3-4 λεπτά . Το σουρώνουμε και μόλις κρυώσει το τοποθετούμε στην πιατέλα και προσθέτουμε το καρότο . Από πάνω μοιράζουμε ομοιόμορφα τα σύκα και τις σταφίδες .
ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ :
Σε βαζάκι που κλείνει καλά χτυπάμε όλα τα υλικά . Λίγο πριν το σερβίρισμα περιχύνουμε την σαλάτα και απλώνουμε απο πάνω το λαδοτύρι .
TIP :
Της πάει επίσης και το λαδοτύρι Λέσβου ή και μια πικάντικη γραβιέρα
Σαλάτα : πλένουμε σχολαστικά τα χορταρικά , τα στραγγίζουμε καλά στο σουρωτήρι και τα βάζουμε ανακατεμένα σε μια βαθιά πιατέλα . Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματάμε το κουνουπίδι για 3-4 λεπτά . Το σουρώνουμε και μόλις κρυώσει το τοποθετούμε στην πιατέλα και προσθέτουμε το καρότο . Από πάνω μοιράζουμε ομοιόμορφα τα σύκα και τις σταφίδες .
ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ :
Σε βαζάκι που κλείνει καλά χτυπάμε όλα τα υλικά . Λίγο πριν το σερβίρισμα περιχύνουμε την σαλάτα και απλώνουμε απο πάνω το λαδοτύρι .
TIP :
Της πάει επίσης και το λαδοτύρι Λέσβου ή και μια πικάντικη γραβιέρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου