ΣΑΛΤΣΕΣ
Κρύα σάλτσα άνηθου:
Γιαούρτι στραγγιστό
Ψιλοκομμένο άνηθο
Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι-Άσπρο πιπέρι
Βάζουμε τα υλικά στο μίξερ και επεξεργαζόμαστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σάλτσα Ινδική:
Μαγιονέζα
Σκόνη κάρυ
Εστραγκόν αποξηραμένο
Καρότο πολύ ψιλοκομμένο
Σκόρδο ψιλοκομμένο
Βάζουμε τα υλικά στο μίξερ και επεξεργαζόμαστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σάλτσα Αντσούγιας:
Μαγιονέζα
Κάππαρη
Αντσούγιες ξαρμυρισμένες
Ελαιόλαδο
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Χτυπάμε στο μπλέντερ το λάδι μαζί με την κάππαρη και την αντσούγια μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα και προσθέτουμε σιγά σιγά και το πολτό και το μαϊντανό.
Σάλτσα Μπερνέζ:
Μαγιονέζα
Φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
Θυμάρι
Τριμμένο εστραγκόν
Άσπρο ξύδι
Αλατοπίπερο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Σάλτσα Dili:
Μαγιονέζα
Ψιλοκομμένο άνηθο
Ψιλοκομμένο μαïντανο
Πολτοποιημένο σκόρδο και κρεμμύδι
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί.
Σάλτσα Escodito:
Σκόρδο πολτοποιημένο
Tabasko
Worcestershire sauce
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Κρόκο αυγού
Παρμεζάνα τριμμένη
Χυμό λεμόνι
Αλατοπίπερο
Φιλέτο αντσούγιας
Χτυπάμε στο μπλέντερ το κρόκο και προσθέτουμε το λάδι και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά σιγά-σιγά.
Καυτερή σάλτσα μελιού:
Καυτερές πιπεριές χωρίς τους σπόρους
Ξύδι
Χυμό λεμονιού
Λάδι
Μέλι
Αλατοπίπερο
Τα χτυπάμε όλα στο μπλέντερ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου