Τάρτα με πράσα και τυριά
ΥλικάΤάρτα με πράσα και τυριά
- σφολιάτα βουτύρου: 1 φύλλο (400 γρ.)
- πράσα: 2 μεγάλαΤάρτα με πράσα και τυριά
- κρεμμυδάκια: 2
- βούτυρο ή μαργαρίνη: 50 γρ.
- κρασί λευκό: 100 mlΤάρτα με πράσα και τυριά
- γραβιέρα: 180γρ. τριμμένη
- blue cheese: 80 γρ., λιωμένο με πιρούνι
- κρέμα γάλακτος: 200 ml
- κρόκοι αυγών: 2 - 3
- αλάτι: όσο θέλετε
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και σοτάρετε τα πράσα και τα κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες. Ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν και σβήνετε με το κρασί.
- Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα πράσων και κρεμμυδιών να κρυώσει. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το blue cheese και τη γραβιέρα. Ανακατεύετε καλά.
- Στρώνετε μια φόρμα για τάρτα με τη σφολιάτα και κόβετε τα περισσεύματα στις άκρες. Ρίχνετε στη φόρμα το μείγμα των σοταρισμένων λαχανικών και το απλώνετε ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη.
- Χτυπάτε σε μπολ την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους και το αλατοπίπερο. Ρίχνετε την κρέμα με τους κρόκους πάνω από τη γέμιση της τάρτας και ψήνετε στους 200 °C για 50΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας και να ψηθεί η σφολιάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου