VINAIGRETTE ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ
Υλικά :
Ελαιόλαδο 300 ml
Ξύδι λευκό 40 ml
Χυμός πορτοκαλιού 50 ml
Μέλι 1 κ.σ
Μουστάρδα 1 κ.σ
Άνιθος 1 κ.σ(ψιλοκομμένος)
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι,1 περγαμόντο και 1 λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι
ΜΕΘΟΔΟΣ:
1. Βάλτε το ξύδι,τη μουστάρδα,το μέλι
τον χυμό πορτοκαλιού,τον άνιθο
και το ξύσμα απο τα εσπεριδοειδή στο
μπλέντερ και ανακατέψτε καλά
2. Συνεχίστε το ανακάτεμα και προσθέστε
το ελαιόλαδο σε χαμηλή ροή
Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό
τότε προσθέστε το ελαιόλαδο σε 2-3 δόσεις
Αλατοπιπερώστε
3. Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα
διατηρήστε στο ψυγείο και
χρησιμοποιήστε την επόμενη μέρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου