Συστατικά:
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. ελαιόλαδο
½ φλυτζάνι ζάχαρη
½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 κουτ. σούπας κονιάκ
½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
1κουτ. γλυκού κανέλα
(100 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα και λίγη ακόμα κανέλα για το πασπάλισμα
250 γρ. ελαιόλαδο
½ φλυτζάνι ζάχαρη
½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 κουτ. σούπας κονιάκ
½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
1κουτ. γλυκού κανέλα
(100 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα και λίγη ακόμα κανέλα για το πασπάλισμα
στο τέλος )
ΣΙΡΟΠΙ
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι μέλι
1 φλυτζάνι νερό
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι μέλι
1 φλυτζάνι νερό
Εκτέλεση
Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, την κανέλα και τη σόδα
. Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά στο μείγμα του λαδιού και
ζυμώνουμε απαλά. Παίρνουμε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη, τις πλάθουμε
και τις πατάμε με τις παλάμες μας να σχηματίσουμε μικρές πιτούλες.
Τις τυλίγουμε για να φτιάξουμε μακρόστενα ρολάκια. Τοποθετούμε
σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30
περίπου λεπτά. Βράζουμε το μέλι με τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά.
Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι τα χλιαρά μελομακάρονα. Τα αφήνουμε
για 2-3 ώρες να απορροφήσουν όλο το σιρόπι κι έπειτα τα βγάζουμε και
τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα καρύδι
α και την κανέλα. Γίνονται περίπου 25 κομμάτια.
Tip:
Μπορείτε να καβουρντίσετε μια κοφτή κουταλιά της σούπας σουσάμι,
μελομακάρονων στο τέλος. Θα δώσει ένα ιδιαίτερο άρωμα.
Μπορείτε να τα διατηρήσετε σε τάπερ για αρκετό καιρό, τουλάχιστον ένα μήνα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου