•
- Σερβίρεις : 12
- Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
- Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
- Έτοιμη σε : 1:20 h
Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε τηβασιλόπιτα κεικ Σμύρνης θεϊκή με άρωμα πορτοκαλιού (του Τσελεμεντέ), μια παραδοσιακή συνταγή του πιο διάσημου σεφ! Η συνταγή που ακολουθούσαν οι γιαγιάδες μας και οι μαμάδες μας για να τα πρωτοχρονιάτικα τραπέζια και για να τιμήσουν το έθιμο με το φλουρί. Πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή!
Υλικά
- 6 κούπες αλεύρι
- 3 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κούπες ζάχαρη
- 150 γρ. βούτυρο
- 6 αυγά
- Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 σφην. κονιάκ
- Ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα
Βήμα 2
Σε ένα μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη καλά
Βήμα 3
Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, τον χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ
Βήμα 4
Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα αλεύρι και τη μισή μαρέγκα
Βήμα 5
Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν και τη μαρέγκα
Βήμα 6
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και βάζουμε το φλουρί
Βήμα 7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά
Βήμα 8
Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη
Βήμα 9
Η βασιλόπιτα κεικ Σμύρνης θεϊκή με άρωμα πορτοκαλιού (του Τσελεμεντέ) είναι έτοιμη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου