Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

αγριόχοιρος

agriogourouno-small
Συνταγή εύκολη και σχετικά γρήγορη. Ιδανική λύση για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς!

Υλικά:

1 κιλό αγριογούρουνο
10 πατάτες μετρίου μεγέθους
30 κοκάρια (κρεμμυδάκια στιφάδου)
150 ml τσίπουρο με γλυκάνισο
4 κ.σούπας πελτέ
1 κονκασέ
10 κόκκους μπαχάρι
2 κ.σούπας πιπέρι σε σπόρους
αλάτι
4 φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζεστό νερό

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το κρέας μας με κρύο νερό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200, αντιστάσεις και αέρα. Στη γάστρα μας, τοποθετούμε περιμετρικά τις πατάτες και τα κρεμμύδια ολόκληρα. Στη μέση, το κρέας μας. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το τσίπουρο με τον πελτέ, να γίνουμ ένα και έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνουμε το φαγητό μας και κάνουμε καλό μασάζ. Κλείνουμε με το καπάκι και φουρνίζουμε για 2 ώρες στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου