ΥΛΙΚΑ (ποσότητα για 60 μπράουνις 5Χ8 εκατοστά το καθένα)
680 γραμμάρια άγλυκη σοκολάτα
1 κιλό βούτυρο
850 γραμμάρια αυγα
2 κιλά ζάχαρη
30 ml βανίλια
680 γραμμάρια αλεύρι για κέικ, κοσκινισμένο
500 γραμμάρια ξηροί καρποί (καρύδια ή πεκάν)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καλύψτε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα, λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, δεν πρέπει να ξεπεράσει τη θερμοκρασία των 43οC. Βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπήστε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα του μίξερ τα αβγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Ρίξτε το μείγμα των αβγών στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί,στη συνέχεια προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι. Προσθέστε 450 γραμμάρια ξηρούς καρπούς και αδειάστε το μείγμα στη λαμαρίνα, πασπαλίστε το με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και ψήστε στους 180οC για 30 λεπτά περίπου μέχρι να σφίξει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου