1,5 κιλό αντεράκια
1 κιλό συκώτι χοιρινό
1,5 κιλό κρέας χοιρινό
1 κιλό κιμά χοιρινό
1 κιλό πράσσα
1 κρεμμύδι
1/2 κιλό ρύζι
1/4 πλιγούρι
καρδιά, νεφρά, σπλήνα, πνευμόνια χοιρινά.
ελαιόλαδο
πιπέρι κόκκινο
πιπέρι μαύρο
ρίγανη
μπαχάρι
κύμινο
αλάτι
εκτέλεση
καθαρίζουμε καλά τα έντερα και από τις 2 πλευρές από το λίπος τους,
τα πλένουμε καλά τα αλατίζουμε και από τις 2 πλευρές
και τα αφήνουμε για 12 ώρες σε κόκκινο κρασί.
βάζουμε το κρέας να βράσει με τα νερά του όπως το πλένουμε
και στη συνέχεια ρίχνουμε τα συκωτάκια και τα υπόλοιπα υλικά
με ένα ποτήρι ζεστό νερό και αφού φουσκώσουν τα κατεβάζουμε από την φωτιά
και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να γεμίσουμε τα έντερα ( δεν τα γεμίζουμε πολύ ).
βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και βράζουμε τα έντερα για 1 ώρα.
στη συνέχεια τα βάζουμε στο φούρνο για ψήσιμο η τα τηγανίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου