Το καλοκαίρι είναι ιδανική εποχή για να μαγειρέψουμε για την οικογένεια και φίλους μας σε ψησταριές. Μικρόβιο όπως η σαλμονέλα, κολοβακτηρίδια, κλπ μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες.Μπορούμε όμως να τα καταπολεμήσουμε ακολουθώντας μερικές πρακτικές συμβουλές.
Καλοψημένο φαγητό !!!
Βεβαιωθήτε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
Αποψύξτε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσετε
Γυρίζετε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
Βεβαιωθείτε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
Καμένο δε σημαίνει καλοψημένο !!!
Ακόμη και αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλα ψημένο από μέσα. Για αυτό ψήνετέ το ομοιόμορφα σε σταθερή θερμοκρασία.
Προσοχή στο ωμό κρέας !!!
Μην αφήνετε ωμό κρέας να ακουμπά ή να στάζει σε άλλα τρόφιμα
Χρησιμοποιείστε διαφορετικά εργαλεία (μαχαίρια, επιφάνειες κοπής) για ωμά κρέατα και ψημένα τρόφιμα
Μην τοποθετείτε ψημένο φαγητό στο ίδιο πιάτο που είχατε χρησιμοποιήσει για το ωμό κρέας (εκτός αν το πλύνετε πρώτα πολύ καλά)
Πλύντε σχολαστικά τα χέρια σας μετά το χειρισμό ωμών κρεάτων
Μην προσθέτετε σάλτσα ή μαρινάδα σε ψημένο κρέας την οποία έχετε πρώτα χρησιμοποιήσει σε ωμό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου