ΥΛΙΚΑ
Για το ρολό
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 αυγό
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. φρυγανιά τριμμένη
- Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
Για τον πουρέ
- 1 φακελάκι έτοιμο πουρέ
- 3 φλ. γάλα
- 1 κ. σούπας βούτυρο
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε τετραγωνάκια μεγέθους 1 εκατοστού. Τα αφήνουμε στην άκρη. Ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε τις πιπεριές στο μείγμα του κιμά στο τέλος για να μην τις ταλαιπωρήσουμε με το ζύμωμα. Λαδώνουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ και βάζουμε μέσα το μείγμα. Αν δεν υπάρχει τέτοια φόρμα, τότε το τυλίγουμε σε λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 200 C για 1 περίπου ώρα. Ανάλογα με τον φούρνο ίσως χρειαστεί λίγη ακόμα ώρα.
Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε τον πουρέ. Χρειαζόμαστε έναν πουρέ σφιχτό γι΄αυτό δεν βάζουμε όλο το γάλα που αναγράφεται στις οδηγίες πάνω στο κουτί. Συνήθως για κάθε φακελάκι χρειάζονται 4 φλ. γάλα. Εμείς βάζουμε αρχικά 2 φλ. γάλα να ζεσταίνεται. Όταν το γάλα φτάσει στο σημείο βρασμού το αποσύρουμε και ρίχνουμε το βούτυρο, το αλάτι και τον πουρέ. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Αν ο πουρές είναι πολύ σφιχτός, μπορούμε να τον αραιώσουμε με άλλο ένα φλ. ζεστό γάλα αλλά οπωσδήποτε όχι περισσότερο από 3 φλ. γάλα συνολικά.
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και αναποδογυρίζουμε το ρολό. Το καλύπτουμε εξωτερικά με τον πουρέ. Με ένα μαχαίρι, το χαράζουμε χιαστί, στην επιφάνεια για να κάνει σχέδια όπως στον μπακλαβά. Αν θέλετε μπορείτε να ετοιμάσετε δύο φακελάκια πουρέ και να κάνετε ροζέτες με το κορνέ. Ψήνουμε στους 200 C μέχρι να ροδίσει ο ο πουρές. Πριν το κόψουμε το αφήνουμε να κρυώσει.
πουρές. Πριν το κόψουμε το αφήνουμε να κρυώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου