Μια εύκολη συνταγή για μια υπέροχη και πανεύκολη Σοκολατόπιτα. Μια “Μαγική” σοκολατόπιτα για όλες τις περιστάσεις, που κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί.
Υλικά συνταγής
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη
110 γρ. λιωμένο βούτυρο
1/3 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
2 φλ. τσαγιού γάλα χλιαρό
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 160 οC και στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 30 Χ 17 εκ.
Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Βάζετε τα ασπράδια σε μπολ και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα.
Σε άλλο μεγάλο μπολ, βάζετε τους κρόκους, τη βανίλια και τη ζάχαρη και με το μίξερ χειρός μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και σταδιακά το αλεύρι,το κακάο και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μπολ τη μαρέγκα και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 55 λεπτά [ανάλογα πόσο στεγνή τη θέλετε]. Βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε για 1 ώρα να κρυώσει. Πριν σερβίρετε, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη, το κόβετε σε κομμάτια και το απολαμβάνετε.
Πηγή
Υλικά συνταγής
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη
110 γρ. λιωμένο βούτυρο
1/3 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
2 φλ. τσαγιού γάλα χλιαρό
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 160 οC και στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 30 Χ 17 εκ.
Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Βάζετε τα ασπράδια σε μπολ και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα.
Σε άλλο μεγάλο μπολ, βάζετε τους κρόκους, τη βανίλια και τη ζάχαρη και με το μίξερ χειρός μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και σταδιακά το αλεύρι,το κακάο και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μπολ τη μαρέγκα και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 55 λεπτά [ανάλογα πόσο στεγνή τη θέλετε]. Βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε για 1 ώρα να κρυώσει. Πριν σερβίρετε, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη, το κόβετε σε κομμάτια και το απολαμβάνετε.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου