ΥΛΙΚΑ
2 κιλά κυδώνια 7 - 8 κυδώνια
2 ποτήρια Ζάχαρη
2 ξύλα καννελα
1 κ.σ γαρύφαλλα καρφιά
1 ποτήρι κονιακ
2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Κοβουμε στα 6 τα κυδώνια τα καθαρίζουμε και τα πλενουμε καλα. Στη συνέχεια μεσα στο ταψί στρώνουμε, τα κυδώνια, ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλλα τα γαρύφαλλα. Ψήνουμε για περίπου δυο ωρες γυριζοντας κανα δυο φορες τα κυδώνια και προσέχουμε να ροδοκοκινησουν τα κυδώνια και προσοχή να μην καραμελωσει το σιροπι. το θέλουμε ρευστο όπως στα γλυκα κουταλιού. Σερβίρουμε με σαντιγί και τριμμένο καρύδι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου