- Υλικά
- 150ml κρέμα γάλακτος 35%
- 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 20γρ. βούτυρο αγελάδος
- Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος.
- Σε ένα τηγάνι βάζετε τη ζάχαρη μόνη της με 2 κ.σ νερό σε μεσαία φωτιά και περιμένετε μέχρι να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα. Όταν αρχίσει να υγροποιείται η ζάχαρη γύρω γύρω από το τηγάνι πιάνετε το τηγάνι και το κουνάτε κυκλικά, το ξαναβάζετε στη φωτιά κι επαναλαμβάνετε μέχρι να υγροποιηθεί όλη η ζάχαρη.α πάρει ωραιο σκούρο χρώμα και όχι να καεί.
- Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε γρήγορα με αβγοδάρτη. Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέτετε πολύ προσεχτικά( γιατί θα φουσκωνει το μείγμα και θα κάνει φυσαλίδες) τη ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας. Βάζετε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πάρει μια βράση και να λιώσει καλά η καραμέλα. Αδειάζετε την butterscotch σε ένα μπολάκι και την αφήνετε να κρυώσει καλά πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Σάββατο 6 Ιουνίου 2020
Σάλτσα Καραμέλας (Butterscotch)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου