Τώρα και εσείς μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα και γρήγορα, τραγανά και πεντανόστιμα, ζεστά τηγανόψωμα!
Υλικά
> Για το Ζυμάρι
500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 gr. ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 - 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1½ φλυτζάνια νερό χλιαρό περίπου
> Για την Γέμιση
500 gr. τυρί φέτα σκληρή τριμμένη
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακκούβα, βάζουμε την μαγιά, το λάδι,το αλάτι και το νερό.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε ισόποσες μπάλες ζυμαριού, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε.
Απλώνετε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα λεπτό φύλλο.
Ρίχνουμε όση φέτα επιθυμούμε σε όλη την επιφάνεια.
Διπλώνουμε το φύλλο κλείνοντας τις άκρες προς το κέντρο, διπλώνουμε στην μέση και ανοίγουμε πάλι το ζυμάρι σε κυκλικό σχήμα με το χέρι μας, το οποίο έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο, αν χρειαστεί.
Τηγανίζουμε σε αρκετά ζεστό λάδι τα τηγανόψωμα μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για μερικά λεπτά να στραγγιξουν και απολαμβάνουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου