Ζεστή γαλατόπιτα με κανέλα
Υλικά
1 φυλλο σφολιατας
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1φλιτζανι τσαγιου σιμιγδάλι ψιλό
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
2 κ.σ βούτυρο
2βανιλιες
Κανέλα για πασπαλισμα.
Ξύσμα λεμονιού η πορτοκάλιου
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε όλα τα υπολοιπα υλικά μαζί και ανακατεύουμε με σύρμα συνεχώς μέχρι να πήξει όχι πολύ σφιχτή η κρέμα.
Βουτυρωνουμε ταψί στρώνουμε φύλλο από κάτω και αφήνουμε λίγο να προεξέχει γύρω γύρω στο ταψί (κάτι σαν την τάρτα δηλαδή) πασπαλίζουμε το φύλλο με λίγο κανέλα και λίγο ζάχαρη και απλώνουμε στο ταψί και την κρέμα. μετά την κρέμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η πίτα μας, όταν κρυώσει πασπαλίζουμε κανέλα και αχνη αν θέλουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου