Συνταγή για παραδοσιακή σπιτική βυσσινάδα.
Υλικά
Βύσσινο 1 κιλό(βγάζουμε τα κουκούτσια)
Ζαχαρη κούπες όσες και το ζουμί από τα βύσσινα
2 λίτρα νερό
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να βράζουμε τα βύσσινα με τα 2 λίτρα νερό για περίπου 30 λεπτά.Μετά σουρώνουμε με το σουρωτήρι το οποίο το έχουμε βάλει μέσα σε μια κατσαρόλα με διπλό τούλι. Σφιιγγουμε δυνατά το τούλι να στραγγιξει όλος ο χυμός από τα βυσσινα
Μετράω με μια κούπα το ζουμί όσες κούπες ζουμί τόσες κούπες ζάχαρη θα προσθέσουμε. Τέλος βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε για 45 λεπτά περίπου να γίνει σαν σιρόπι. Πριν το σβήσουμε, ρίχνουμε το χυμό από μισό λεμόνι και 2 βανίλιες. Δεν βάζουμε το καπάκι επάνω στη κατσαρόλα όταν είναι ζεστό γιατί με τους υδρατμούς, μπορεί να μουχλιάσει. Βάζουμε μια πετσέτα κουζίνας πάνω στην κατσαρόλα ώσπου να κρυώσει. Όταν κρυώσει το αποθηκεύουμε σε μπουκάλια γυάλινα και το συντηρούμε στο ψυγείο.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το αραιώνουμε μετά με νερό ή με ανθρακούχο νερό 1 σιρόπι 3 νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου