Υλικά
1 κουνέλι
1 κιλο κρεμμυδάκια για στιφάδο.
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
1 κουτι χυμό ντομάτα.
1 ποτήρι μικρό κόκκινο κρασί ξηρό.
1 κ.σ ξύδι
Αλάτι και πιπέρι
Μισή κ.γ ζάχαρη
5-6 κοκους μπαχαρι
1 ξυλάκι κανέλας
3 φύλλα δάφνης
Λιγο ελαιολαδο για το σωταρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα φαρδυ τηγανι ζεσταίνω το λάδι καλά,και συνεχίζω.
Κόβω το κρέας σε μερίδες και βάζω να σωταριστουν τα κομμάτια. Μόλις πήρουν χρώμα κι' απ' τις δύο πλευρές, τα βγάζω κατά μέρος και ρίχνω στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Ανακατεύω μέχρι να σοταριστουν ελαφρά.Ξαναβάζω το κρέας στο τηγανι, και σβήνω με το κρασί, και το ξύδι. Προσθέτω το πελτέ, ανακατεύω, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, την κανέλα , αλατοπιπερο , και τη δάφνη. Μεταφέρω το κρέας με τη σάλτσα στη γάστρα και μαγειρευω στο φούρνο για μια ώρα περίπου να μελώσουν κρέας και κρεμμυδάκια.
#συνταγολογeιο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου