ΥΛΙΚΑ
2 κιλά πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.σ μουστάρδα
Λίγο Δεντρολίβανο φρέσκο ή ξερό
Λίγο ξερή Ρίγανη
Λίγο Ελαιόλαδο
100γρ βούτυρο φρέσκο
2 λεμόνια το χυμό τους
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες. Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό και το βούτυρο . Τις ανακατεύουμε πολύ καλά να λαδωθούν παντού. Τις αδειάζουμε σε ταψί καθώς και όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ. Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 180°C για 40’ με 50’ λεπτα, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
5 λεπτά πριν βγάλουμε τις πατάτες από το φούρνο προσθέτουμε και το βούτυρο κομματάκια στο ταψί για έξτρα γεύση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου