Υλικά
1 κιλό χοιρινό για τηγανιά
δεντρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά
1 κ.γ. τοματοπελτέ
4-5 λιαστές ντομάτες
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
αλάτι - πιπέρι
δεντρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά
1 κ.γ. τοματοπελτέ
4-5 λιαστές ντομάτες
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το χοιρινό σε μικρούς κύβους και το αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες.
Σε βαθύ τηγάνι (εγώ χρησιμοποιώ γουοκ) βάζουμε το λάδι και λίγο δεντρολίβανο μαζί με τη σκελίδα του σκόρδου, για να αρωματιστεί το λάδι.
Αφού αποσύρουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε το χοιρινό.
Αφαιρούμε το κρέας και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τη λιαστή ντομάτα.
Αφού μαλακώσουν αρκετά ρίχνουμε το τοματοπελτέ και τον αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί. Βάζουμε πάλι μέσα το κρέας.
Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό,αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει η τηγανιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες.
Σε βαθύ τηγάνι (εγώ χρησιμοποιώ γουοκ) βάζουμε το λάδι και λίγο δεντρολίβανο μαζί με τη σκελίδα του σκόρδου, για να αρωματιστεί το λάδι.
Αφού αποσύρουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε το χοιρινό.
Αφαιρούμε το κρέας και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τη λιαστή ντομάτα.
Αφού μαλακώσουν αρκετά ρίχνουμε το τοματοπελτέ και τον αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί. Βάζουμε πάλι μέσα το κρέας.
Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό,αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει η τηγανιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Γίνεται πολύ ωραία και με κοτόπουλο. Επίσης, πριν σερβίρουμε μπορούμε να ρίξουμε από πάνω ψιλοκομμένο μαϊντανό.
πηγή: sintagespareas.gr
Γίνεται πολύ ωραία και με κοτόπουλο. Επίσης, πριν σερβίρουμε μπορούμε να ρίξουμε από πάνω ψιλοκομμένο μαϊντανό.
πηγή: sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου