ΥΛΙΚΑ
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας μαγιά
1 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μεγάλο αυγό
Μισό φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
•Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε τη μαγιά, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και το γάλα χλιαρό (δεν πρέπει να είναι ζεστό, μην κάψει τη μαγιά) ανακατεύουμε και το σκεπάζουμε για περίπου 5-7 λεπτά για να αφρισει. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο προσθέτουμε το αυγό, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι και την υπόλοιπη 1 κουταλιά ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
•Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια μσς για περίπου πέντε λεπτά ή μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.
•Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια 80 γρ περίπου και τη βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Το σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για δεύτερη φορά.
•ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά να ροδίσουν.
•Αλείφουμε τα ψωμάκια με το λιωμένο βούτυρο αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου