Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

#συνταγολογeιο //Λικέρ πορτοκάλι.

Υλικά 
8 Πορτοκάλια μεγαλούτσικα με χοντρή φλούδα. 
1 λίτρο Καθαρό αλκοόλ
1 λίτρο νερό
800 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση 
Πλενετε τα πορτοκάλια και τα στεγνώστε καλά. Με έναν αποφλοιωτή πατάτας (peeler) αφαιρέστε τη φλούδα, αποφεύγοντας  να αφαιρέσετε το λευκό μέρος το οποίο είναι πικρό.
Βαζετε τις φλούδες όλες σε ένα μεγάλο βάζο, και προσθέστε το αλκοόλ. Ανακατέψτε και καλύψτε με μεμβράνη. 
Φυλάξτε το βάζο σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για δύο εβδομάδες, ανακινώντας το βάζο κάθε μέρα. 
Μόλις περάσουν οι δύο βδομάδες βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα. Ανακατέψτε για να διαλυθεί η ζάχαρη, βράστε δύο τρία λεπτά,και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.Αφού έχει κρυώσει το σιρόπι το ρίχνετε στο βάζο με τις φλούδες και το οινόπνευμα, ανακατέψτε και στραγγίξτε το λικέρ πριν το εμφιαλώσετε.
Καλό είναι να το αφήσετε να ξεκουραστεί για ένα μήνα πριν το καταναλώσετε, αλλά μπορείτε επίσης να το πιείτε και νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου