Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

#συνταγολογeιο //Ομελέτα φούρνου με λουκανικο

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. λουκανικα χωριάτικα 
10 αυγά 
3 κολοκυθάκια κομμένα μπαστούνακια
2 ντομάτες κομμένες φέτες 
3 πιπεριές πράσινες κέρατο 
1 πιπεριά φλωρινης 
-1 κρεμμύδι όχι πολύ μεγάλο 
2 πατάτες κομμένες ροδελες 
-1/2 φλυτζανι γαλα - 
αλάτι-πιπέρι
- λιγο λαδι για το σοταρισμα. .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα φαρδυ τηγανι με λίγο ελαιόλαδο σοταρετε τα λαχανικα κολοκυθι,τις πιπεριές  κρεμμυδι,μέχρι να μαραθούν.και να ροδίσουν. Μεταφέρετε στο ταψι και στο ίδιο τηγάνι σοταρετε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδελες. Εν τω μεταξύ σε ένα μικρο κατσαρόλακι βαζετε τις κομμένες πατατες να βράσουν απλά να μαλακώσουν το πολύ 5 με 6 λεπτά.Σουρωνετε τις Πατατες. Αφού έχετε σοτάρει τα λουκάνικα τα μεταφορετε στο ταψι με τα λαχανικα και στο ίδιο τηγάνι ροδιζετε λίγο τις πατατες. 
Μεταφέρετε και αυτές στο ταψι προσθετετε και τις ντοματες, και αλατοπιπερωνετε. Σε ένα μπολ χτυπατε τα αυγα μαζι με το γαλα και περιχυνετε τα λαχανικα στο ταψι.Ψηνετε στους 180 βαθμους για 40' με 50' λεπτα.
Εάν θέλετε μπορείτε να πρόσθετε και διάφορα τυριά στην ομελέτα όπως φέτα, κίτρινα τυριά κλπ.

@συνταγολογeιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου