Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

φανουροπιτα

                                  Φανουροπιτα με 9 υλικά 

ΥΛΙΚΑ-9
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κόκκινη φαρίνα (φαρίν απ 500 γρ) 
1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροσπασμενα
1 κ.γ.κανέλλα σκόνη
Μισο κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο 
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το αλεύρι μας σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το γαρύφαλλο και την κανέλλα. Ανακατεύουμε τα υλικά.
Κατόπιν βάζουμε τη ζάχαρη με το λάδι και το χυμό σε μια λεκάνη και κτυπάμε με το μίξερ ή με το σύρμα να διαλυθεί η ζάχαρη
Αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά τα υγρά στο μίγμα με το αλεύρι, και ανακατεύουμε με τη μαριζ η το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά, θέλουμε η ζύμη μας να έχει τη μορφή παχύρευστου χυλού.
Ρίχνουμε στο μίγμα τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε τη ζύμη σε ταψάκι διαμέτρου 28 εκατοστών το οποίο έχουμε λαδώσει με πινέλο και έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι.


Ψήνουμε τη φανουρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 180ο κελσίου για 40΄ με 50 'λεπτα περίπου. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλει από φούρνο σε φούρνο.Πασπαλιζουμε με άχνη ζάχαρη κόβουμε και μοιράζουμε την πίτα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου