Συστατικά:
375 γρ. Μασκαρπόνε
100 γρ. Ζάχαρη άχνη
2 Βανίλιες
50 γρ. Ρακόμελο (ή 100γρ. Μαρσάλα)
75 γρ. Καφές εσπρέσσο (ή Στιγμιαίο)
450 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
225 γρ. Καφές εσπρέσσο (ή Στιγμιαίο)
50 γρ. Κουβερτούρα
40 Σαβαγιάρ
Κακάο
Κουβερτούρα τριμμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
-Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το μασκαρπόνε, την ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες και τον καφέ.
-Προσθέτουμε το ρακόμελο και την κρέμα γάλακτος.
-Ρίχνουμε τα 50γρ. κουβερτούρα στα 225γρ. καφέ και ανακατεύουμε να λιώσει.
-Βουτάμε τα σαβαγιάρ στον καφέ με την κουβερτούρα και στρώνουμε σε ένα ταψάκι
Ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα, στρώνουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ από πάνω και μετά την υπόλοιπη κρέμα.
-Από πάνω πασπαλίζουμε με μπόλικο κακάο και λίγη τριμμένη κουβερτούρα.
-Αφήνουμε αρκετές ώρες στο ψυγείο να κρυώσει και μετά τρώμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου