Γίγαντες στο φούρνο με σπανάκι! Οι νοστιμότεροι γίγαντες που έχω φάει ποτέ! Σερβιρισμένοι με το υπέροχο ψωμάκι μας και φέτα!
Υλικά
500γρ γίγαντες
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1/2 πιπεριά πράσινη, κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί κομμένες σε λωρίδες
3-4 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα
250γρ σπανάκι
400γρ τριμμένη ντομάτα
Άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
Πάπρικα καπνιστή
Εκτέλεση
Βράζω τους γίγαντες, πετάω το πρώτο νερό και τους ξαναβράζω μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Παράλληλα σωτάρω σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το καρότο και το σέλερυ μέχρι να μαραθούν λίγο. Προσθέτω το σπανάκι, τη ντομάτα, αλάτι , τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και αφήνω να πάρουν μια βράση όλα μαζί.
Αδειάζω τους γίγαντες με λίγο από το νερό τους σε ταψί και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω πολύ καλά και προσθέτω ελαιόλαδο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς περίπου για 1 ώρα και 15’. Αν χρειαστεί στο ενδιάμεσο, προσθέτω λίγο ζεστό νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου