συστατικά
2 κιλά κίτρινa κρεμμύδια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα σε φέτες.
1/2 φλιτζάνι (1 ραβδί) ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
καστανή ζάχαρη, προαιρετικά
βαλσάμικο ξύδι, προαιρετικά
Οδηγίες
Τοποθετήστε τά ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε τηγανι με χαμηλη φωτια και απλωνετε πανω τους το κομμενο βουτηρο.
Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτια για μιση ώρα ανακατεύοντας μία ή δύο φορές στο μεταξύ.
Τελος προσθετετε αλάτι, πιπέρι, μαύρη ζάχαρη καιτο βαλσάμικο
Καλύψτε και πάλι, αφήνοντας το καπάκι ελαφρώς μισάνοιχτη, και μαγειρεύουμε για άλλα15 λεπτα ακομα ή μέχρι τα κρεμμύδια να φτάσουν στην επιθυμητή τρυφερότητα και οι χυμοί έχουν ως επί το πλείστον εξατμίστει.
Κραταμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και σερβίρουμε ζεστά ή κρύα
2 κιλά κίτρινa κρεμμύδια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα σε φέτες.
1/2 φλιτζάνι (1 ραβδί) ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
καστανή ζάχαρη, προαιρετικά
βαλσάμικο ξύδι, προαιρετικά
Οδηγίες
Τοποθετήστε τά ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε τηγανι με χαμηλη φωτια και απλωνετε πανω τους το κομμενο βουτηρο.
Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτια για μιση ώρα ανακατεύοντας μία ή δύο φορές στο μεταξύ.
Τελος προσθετετε αλάτι, πιπέρι, μαύρη ζάχαρη καιτο βαλσάμικο
Καλύψτε και πάλι, αφήνοντας το καπάκι ελαφρώς μισάνοιχτη, και μαγειρεύουμε για άλλα15 λεπτα ακομα ή μέχρι τα κρεμμύδια να φτάσουν στην επιθυμητή τρυφερότητα και οι χυμοί έχουν ως επί το πλείστον εξατμίστει.
Κραταμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και σερβίρουμε ζεστά ή κρύα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου