Υλικά:
12 λουλούδια από κολοκύθα
3 αβγά
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι
3-4 κουταλιές της σούπας νερό
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι
Προετοιμασία:
Πλένουμε, καθαρίζουμε τα λουλούδια, τα στύβουμε καλά και τα κόβουμε σε ψιλά κομματάκια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λουλούδια, το τυρί το κρεμμύδι και το αλεύρι. Αλατίζουμε, ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, όχι πολύ σφιχτό. Βάζουμε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει και αφού έχει κάψει, παίρνουμε από το μείγμα με ένα κουτάλι της σούπας και κουταλιά κουταλιά το ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου