ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ
Μισό κιλό κιμά μοσχαρισιο
Ένα κρεμμυδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι φρυγανιά
Αλάτι-πιπέρι, ρίγανη.
Ένα αυγό
Λίγο λάδι
Λίγο δυόσμο ψιλοκομενο
Λίγο μαιδανο ψιλοκομενο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΆΛΤΣΑ
1 κουτί ντοματακια ολόκληρα σε σάλτσα
1 κουτί χυμό ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρο ξερο κρεμμυδι
Αλάτι-πιπέρι
Ρίγανη
1 κ.γ ζάχαρη
Λίγο μπουκοβο καυτερό
Εκτέλεση κιμάς κεφτεδακια
Λιώνουμε στο μουλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο μαζί με το λάδι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τον κιμά και ζυμώνουμε το μείγμα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή έως μία ώρα να σφίξει ο κιμάς.
Πλάθουμε τα κεφτεδακια αλευρωνουμε ελαφρά και τηγανίζουμε μέχρι να ροδισουν.
:Για τη σάλτσα
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μουλτι και χτυπάμε καλά. Αδειαζουμε το μειγμα ντομάτας σε ένα φαρδυ τηγανι ή κατσαρολα και σιγοβραζουμε για δεκα λεπτα περιπου να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε και τα κεφτεδακια στο τηγάνι με τη σάλτσα και σιγοβραζουμε για άλλα πέντε λεπτά.
Σερβίρουμε κλασσικα με πατατες τηγανιτές ή ακόμα και μακαρόνια.
#συνταγολογeιο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου