Yλικά
4 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
1 φλυτζανι λαδι για το τηγανισμα
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμενη
2 φλιτζ φρέσκιες ντομάτες τριμμένες (ή κονκασέ)
½ φλυτζ.ελαιόλαδο
2-3 σπορους μπαχαρι
αλάτι, πιπέρι
για την μπεσαμέλ:
3 κ.σ. αλεύρι
3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1 λίτρο γάλα
1 αβγό
αλάτι, πιπέρι,μοσχοκαρυδο τριμμενο
1 φλιτζ κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτελεση:
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος,και χαραζουμε με μαχαιρι τη σαρκα τους.
Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να μαραθούν ελαφρά και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο.
Στο μεταξύ ετοιμαζουμε τον κιμα ως εξης:
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκορδο με τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε και τις ντομάτες και τα μπαχαρικα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ο κιμάς.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ:
Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια πηχτή λεία κρέμα.
Προσθέτουμε το αβγό το μισό τυρί και ανακατεύουμε.
Συναρμολογηση:
Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες στο ταψί ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τις γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά.
Πάνω σε κάθε μελιτζάνα βάζουμε τη μπεσαμέλ και την απλώνουμε να σκεπασει τον κιμα.Πασπαλίζουμε τα παπουτσάκια με το υπόλοιπο τυρί .
Ψήνουμε στους 180ο για 45 περίπου λεπτέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ
#συνταγολογeιο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου