Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

#συνταγολογeιο //Κοτόπουλο με κριθαράκι Γιουβέτσι.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
ΥΛΙΚΑ:
1 κοτοπουλο σε μεριδες η’4 μπουτακια
1 πακετο κριθαρακι(500γρ.)
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμενες
2 ωριμες ντοματες κομμενες ‘καρε’
1 κουτι ‘πασατα’τοματοχυμο
1 πρασινη πιπερια ‘κερατο΄ψιλοκομμενη
1 ξυλακι κανελα
3-4 σπορους μπαχαρι
Αλάτι-πιπέρι-λιγο ζαχαρη
Λιγο μπούκοβο καυτερό (προαιρετικα) 
½ φλυτζανι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε φαρδυα κατσαρολα βαζετε το λαδι να καψει και σοταρετε το κρεας μεχρι     να ροδισει ελαφρα.Προσθετετε το κρεμμυδι,το σκόρδο και την πιπερια και αφηνετε να σοταριστουν και να μαραθουν.Ριχνετε στην κατσαρολα  τις ψιλοκομμενες ντοματες και το χυμο ντοματας.Συμπληρωνετε νερο στο φαγητο να καλυψει το κρεας,ριχνετε και τα μπαχαρικα (αλάτι-πιπέρι-ζαχαρη-κανελα-μπαχαρι)και αφηνετε να βραζει για 15’λεπτα μονο το κοτοπουλο.Τελος ριχνετε στην κατσαρολα και το κριθαρακι.Αφηνετε 2’-3’λεπτα  να μαγειρευτουν όλα μαζι  στην κατσαρολα και μεταφερετε το φαγητο σε ταψι στο φουρνο 180c.Συνεχιζετε εκει το μαγειρεμα για 15’με 20΄λεπτα ακομα.Συμπληρωνετε νερο στο φαγητο αν χρειαζετε.Σερβιρετε αν θελετε με τριμμενο τυρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
#συνταγολογeιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου