Χοιρινές μπριζόλες μέσα σε απίθανη σάλτσα από τον ζωμό τους
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Σ΄ένα τηγάνι βαθύ ή σε μία κατσαρόλα πλασοτέ (πλακερό) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
Τις δίνουμε μόνο χρώμα, δεν θέλουμε να ψηθούν μέσα. Ουσιαστικά χρειαζόμαστε αυτό που θα αφήσουν οι μπριζόλες στον πάτο του τηγανιού γι΄αυτό μην χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό σκεύος. Η θερμοκρασία να μην είναι πολύ υψηλή για να μην καούν και μαυρίσουν τα υπολείμματα στο τηγάνι. Βγάζουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σοτάρουμε στο ίδιο λάδι.
Τεμαχίζουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε κι αυτά στο τηγάνι.
Καθώς τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια θα αφήνουν υγρά στο τηγάνι, με μία ξύλινη σπάτουλα τρίβουμε τον πάτο μέχρι να καθαρίσει εντελώς. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τον πολτό σκόρδου ή το σκόρδο, αν βάλουμε βέβαια.
Ρίχνουμε την ρίγανη.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να μην φαίνεται πια.
Προσθέτουμε το θυμάρι.
Ρίχνουμε 3 φλ. ζεστό νερό.
Ξαναβάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι και τις βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέσα στην σάλτσα για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σε περίπτωση που η σάλτσα δεν είναι ακόμη πηχτή, βγάζουμε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα και βράζουμε την σάλτσα σε δυνατή θερμοκρασία για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να πήξει και να μελώσει. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Τι θα χρειαστούμε…
- 3 χοιρινές μπριζόλες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά*
- 250 γρ. μανιτάρια
- 1/4 φλ. αλεύρι
- 1 κ. γλυκού ξερή ρίγανη
- 1 κ. σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι ή 1/2 κ. γλυκού ξερό
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
- Αλάτι και πιπέρι
Πώς θα το φτιάξουμε…
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Σ΄ένα τηγάνι βαθύ ή σε μία κατσαρόλα πλασοτέ (πλακερό) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
Τις δίνουμε μόνο χρώμα, δεν θέλουμε να ψηθούν μέσα. Ουσιαστικά χρειαζόμαστε αυτό που θα αφήσουν οι μπριζόλες στον πάτο του τηγανιού γι΄αυτό μην χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό σκεύος. Η θερμοκρασία να μην είναι πολύ υψηλή για να μην καούν και μαυρίσουν τα υπολείμματα στο τηγάνι. Βγάζουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σοτάρουμε στο ίδιο λάδι.
Τεμαχίζουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε κι αυτά στο τηγάνι.
Καθώς τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια θα αφήνουν υγρά στο τηγάνι, με μία ξύλινη σπάτουλα τρίβουμε τον πάτο μέχρι να καθαρίσει εντελώς. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τον πολτό σκόρδου ή το σκόρδο, αν βάλουμε βέβαια.
Ρίχνουμε την ρίγανη.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να μην φαίνεται πια.
Προσθέτουμε το θυμάρι.
Ρίχνουμε 3 φλ. ζεστό νερό.
Ξαναβάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι και τις βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέσα στην σάλτσα για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σε περίπτωση που η σάλτσα δεν είναι ακόμη πηχτή, βγάζουμε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα και βράζουμε την σάλτσα σε δυνατή θερμοκρασία για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να πήξει και να μελώσει. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου