Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

tuna tartar with kiwi

ΥΛΙΚΑ 
200γρ τονο φρέσκο φιλέτο
Για τη σάλτσα ακτινίδιο 
2 ακτινίδια ώριμα 
2 κ.σ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια 
Μαριναρισμα, σάλτσα εσπεριδοιδων 
Μισο ακτινίδιο κομμένο καρέ 
Για η σάλτσα,:1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
1 λεμόνι το χυμό του 
Μισο πορτοκάλι το χυμό του 
1 λάιμ το χυμό του και το ξύσμα. Βάζουμε τα υλικά σε ένα σεικερ εκτός από το ξύσμα και ανακινουμε δυνατά. 
Γαρνίρισμα :
2 κ.σ φυστίκι Αιγίνης τριμμένο στο μουλτι. 
Εκτέλεση 
Βήμα 1ον:Σε ένα μπολ με το πηρούνι λιώνουμε τα ακτινίδια και τα αναμιγνύουμε με το τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια. 
Βήμα 2ον :κοβουμε τον τόνο μικρά κυβάκια και σε ενα μπολ το αναμιγνύουμε με το ακτινίδιο κομμένο καρέ, και ραντίζουμε με τη σάλτσα εσπεριδοιδων. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ξύσμα του λάιμ. Ανακατεύουμε να πάρει το ψάρι όλα τα υλικά. 
Στήσιμο πιάτου :
Με ένα κουτάλι απλώνουμε στο πιάτο την κρέμα ακτινίδιο - τυρί κρέμα. Βάζουμε το μεταλικο τσερκι πάνω στην κρεμα και μέσα στο τσερκι το ψάρι. Αφαιρούμε το τσερκι προσεκτικα και γαρνίρουμε με το τριμμένο φυστίκι και 2 κλαρακια σχινοπρασο. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου