Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Λαχανορυζο

ΥΛΙΚΑ 
Μισο λάχανο άσπρο ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα ροδελες 
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη 
Λίγο μπουκοβο καυτερό κατά βούληση. 
Αλάτι και πιπέρι 
Λίγο κιμινο 
Λίγο μαιδανο ψιλοκομμένο 
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο 
2 λεμόνια το χυμό τους. 
Ελαιόλαδο. 
1 ποτήρι ρύζι καρολίνα 
Σε φαρδυα κατσαρόλα σωταρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, το τσίλι και τα καρότα. Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο λάχανο,προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε να μαλακώσει το λάχανο.Τελος προσθέτουμε το ρύζι συμπληρώνουμε το ανάλογο νερό καρυκευουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να ετοιμαστεί και το ρυζι. Τέλος προσθέτουμε το δυόσμο, το μαιδανο,το λεμόνι και σερβίρουμε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου