Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Σουτζουκάκια σμυρνεικα


Υλικά
1 κιλό Κιμά μοσχαρίσιο 
1 κιλό κιμά χοιρινό 
1 ξερό κρεμμύδι 
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
Αλάτι και πιπέρι 
1 κ.σ κιμινο 
Λίγο ελαιόλαδο. 
Σάλτσα 
2 κουτιά χυμό ντομάτας 
1 κουτί ντοματακια ψιλοκομμένα 
Λίγο ζάχαρη 
Μισο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη 
Ελαιόλαδο. 
Εκτέλεση 
Βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε. 
Πλάθουμε κυλινδρικα κεφτεδακια και τα απλώνουμε στο λαδωμένο ταψί. 
Ετσι όπως είναι τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά Απλά να σφίξουν. Ετοιμαζουμε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωταρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε λίγο κιμινο τη ζάχαρη Αλατοπίπερο, και τα κουτιά με την ντομάτα. Σιγοβράζουμε για δέκα με δεκαπέντε λεπτά να δέσει η σάλτσα. 
Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στα σουτζουκάκια και ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου ακόμα. Σερβίρουμε με ρύζι πουρέ η τηγανιτές πατάτες. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου