Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

μοσχάρι με πατάτες γιαχνί

Μοσχαράκι με πατάτες στη κατσαρόλα

Απίθανο πιάτο μοσχαράκι με πατάτες γιαχνί, μαγειρεμένα στην κατσαρόλα! Πολύ εύκολη συνταγή και ότι πρέπει για το κυριακάτικο τραπέζι!

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι 
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
400 γρ. ντομάτα τριμμένη

1 κ.σ πελτε ντομάτα 

1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 λίτρο ζωμό κρέατος ή νερό
1 κουταλάκι θυμάρι
5 κροκους μπαχαρι 

1φυλλο δάφνης 

Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
3 μέτριες πατάτες

Εκτέλεση
Αρχικά, κόβουμε το κρέας σε κομματάκια. Έπειτα, βάζουμε μία κατσαρόλα στην κουζίνα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Αφού κάψει το λάδι, ρίχνουμε το κρέας και το αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά από όλες τις πλευρές για περίπου 2 λεπτά.

Βγάζουμε το κρέας σε ένα πιάτο και ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, το μπαχαρι και σωταρουμε για 3 λεπτά περίπου. Ξανάβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, τον πελτε, και ανακατεύουμε λίγο να πάρει το κρέας τον πελτε.Σβήνουμε με το κρασι,και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. 

Στη συνέχεια, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα ,και ανακατεύουμε καλά.ριχνουμε στο φαγητό το φύλλο δάφνης και το θυμάρι,. Τέλος προσθέτουμε το ζωμό ή νερό και βράζουμε με σκεπασμένη τη κατσαρόλα για περίπου 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Συνεχίζουμε με τις πατάτες, τις οποίες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στο ίδιο μέγεθος με το κρέας. Τις ρίχνουμε στο κρέας και βράζουμε μαζί για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 

Αφαιρούμε τους κόκκους μπαχαρι το φύλλο δάφνης και σερβίρουμε. 

@Συνταγολογειο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου