Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Η πιο νόστιμη αφρατη μαλακή τυρόπιτα χωρίς φύλλο που έχετε φάει..    

500 gr φέτα τριμμένη
2 αυγά
1 γάλα εβαπορέ ολόκληρο 
4 κσ . ελαιόλαδο
1 φλ. Του καφέ . νερό
Αλάτι και πιπέρι 
400 gr αλεύρι φαρινα  ( ίσως λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο)
λίγο βούτυρο
σουσάμι για πασπαλισμα 
 λίγο ημισκληρο τυρί τριμμένο 100γρ περιπου. 
Εκτέλεση 
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό και τα αυγά και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη. Προσθέτουμε τη φέτα, το γάλα,  και το λάδι. Ανακατεύουμε λιγάκι ακόμα και στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει το μείγμα μας χυλός. Ούτε πολύ σφιχτός, ούτε και νερουλός.
Με ένα κομματάκι βούτυρο αλείφουμε ένα αντικολλητικό ταψί  
Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί και σκορπάμε στην επιφάνεια μικρά κομμάτια βουτύρου και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε στους 180C για 30'-40' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου