Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

παξιμάδια(βουτηγματα) με σουσάμι και αμύγδαλα

Υλικά 
 1 ποτήρι καστανή ζάχαρη 
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο 
 μισό ποτήρι ελαιόλαδο 
250 γραμμάρια χυμό από πορτοκάλι ξύσμα από 2 πορτοκάλια 
 μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα που τη διαλύουμε μέσα στο χυμό από το πορτοκάλι
 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
150 γραμμάρια αμύγδαλα χοντροκομμένα 
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο (τα αμύγδαλα και το γλυκάνισο τα αλέθουμε στο multi) 
800 γραμμάρια αλεύρι 
Εκτέλεση 
 Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μια μπασινα και ανακατεύουμε κανωντας τη ζύμη. Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και, πλάθουμε τη ζύμη σε σε τρία μπαστουνάκια και απλώνουμε στο ταψί. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και κόβουμε τη ζύμη σε φέτες μπουκιές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα μετά βγάζουμε από το φούρνο τα κόβουμε να ξεκολλήσουν και τα απλώνουμε πάλι στο ταψί με λαδόκολλα σε χαμηλή φωτιά  στον αέρα στους 100 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά να ψηθούν και να γίνουν πιο τραγανά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου