Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Γαλατόπιτα


Υλικά 
 1,5 λίτρο γάλα
 1 γεμάτη κούπα σιμιγδάλι περίπου 250γρ
1 κούπα ζάχαρη
2κ.σ βούτυρο φρέσκο 
4 αυγά
2 βανίλιες 
Φλουδα από μισό λεμόνι. 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να βράζει με τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και το βούτυρο. Μόλις αρχίσει να βράζει το γαλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με το σύρμα  (αυγοδάρτη) γρήγορα - γρήγορα μην μας κολλήσει.
Μόλις πήξει, το κατεβαζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά με τη  βανίλια, και ανακατεύουμε καλά
Βουτυρώνουμε κ πασπαλιζουμε σιμιγδάλι το ταψί αδειάζουμε την κρέμα και ψήνουμε στον αέρα 180 βαθμούς μέχρι να ροδισει.μολις κρυωσει κόβουμε και σερβίρουμε με άχνη και κανέλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου